Naar het buitenland voor een vakantie of weekendje weg? Nee hoor! Nederland heeft mooie plekken waar je helemaal niet voor naar het buitenland hoeft. Zo zijn er veel verschillende soorten vakantieparken op verschillende plekken binnen Nederland. Voor ieder wat wils. 

Vakantie in Nederland aan het water

Dat Nederland een echt waterland is weten wij allemaal! Door de diversiteit aan waterwegen, rivieren, kanalen, meren en vennen heeft Nederland veel te bieden als je een echte waterrat bent. Er zijn veel vakantieparken in Nederland te vinden met leuke vakantiebungalows of vakantiehuisjes om heerlijk te vertoeven aan het water!

Nederland ligt aan zee en de kust is een populaire bestemming om er even tussenuit te gaan. Veel van de vakantieparken in Nederland liggen daarom ook aan de kust! Uitgestrekte stranden voor eindeloze wandelingen bij zonsondergang. Lekker uitwaaien tijdens een wandeling door de duinlandschappen. Of ga lekker wat eten of drinken in één van de vele leuke strandtentjes en bezoek de vele badplaatsen die Nederland te bieden heeft.

Maar er is natuurlijk meer in Nederland te doen dan bij de vakantieparken aan de kust. In de buurt van de vele meren en rivieren die Nederland te bieden heeft bevinden zich veel vakantieparken met ieder een divers aanbod aan vakantiebungalows waar je kan genieten van een heerlijke vakantie. Denk bijvoorbeeld aan de Vinkeveense Plassen, de Biesbosch, de Loosdrechtse Plassen, het Veluwemeer en vergeet natuurlijk de Friese Meren niet! Je kan hier uitstekend terecht voor een actieve vakantie vol met watersportactiviteiten.

Kom heerlijk tot rust in een bungalow op een gezellig vakantiepark in Nederland!

Ook als je geen waterrat bent is er genoeg te doen en te zien tijdens je vakantie in Nederland. Fijn een weekend weg met familie naar een vakantiepark met veel faciliteiten voor jong en oud, of ga met je partner een weekend weg in een knusse vakantiebungalow midden in de natuur. De vakantieparken en vakantiebungalows in Nederland zijn een perfect uitgangspunt om erop uit te gaan in de natuur! De mogelijkheden zijn eindeloos: duinen, bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen en vennen. Je kan al deze bijzondere plekken ontdekken vanuit één van de vele vakantieparken in Nederland. Op elke plek in Nederland vind je wel een vakantiepark!

Nederland beschikt over mooie plekken en maar liefst 350 natuurgebieden in Nederland worden beheert door Natuurmonumenten waar er 20 van tot Nationaal Park zijn benoemd. Neem bijvoorbeeld het grootste Nationale park van Nederland, De Oosterschelde (Zeeland), ontdek de verrassende wereld van water, wind en getij. In de Loonse en Drunense Duinen kun je heerlijk struinen door de stuifzandvlaktes, duinen en bossen. Of wat denk je van de Sallandse Heuvelrug (Overijssel) of Drentse Aa (Drenthe)? Maar het bekendste nationaal park is toch wel De Veluwe met haar afwisselende landschap  van bossen en heidevelden en stuifzandlandschappen en het beroemde Kröller-Müller Museum. Ga lekker weg in één van de vele vakantiebungalows in Nederland in de buurt van een prachtig natuurgebied en trek er samen op uit. Ideaal om heerlijk tot rust te komen of om een actieve vakantie in Nederland te beleven!

Stedentrip als vakantie in Nederland

Naast de prachtige natuur in ons land, kun je veel leuke en historische steden bezoeken. Een stedentrip in Nederland is perfect voor een weekendje weg. Door het hele land vindt je prachtige steden, waar je misschien nog nooit geweest bent. Ontdek het bruisende Haarlem als alternatief voor onze hoofdstad Amsterdam. De prachtige grachten lenen zich voor een heerlijke boottocht. Of ga naar het noorden en bezoek Groningen. De stad heeft een eigenzinnig karakter met vele kleine straatjes en steegjes, waar je heerlijk kunt dwalen. Wat dacht je van Delft? Een historische stad met veel oude gebouwen en kerken. Slenter langs de straatjes en de grachten in Delft. Uiteraard kan het Delfts Blauw niet ontbreken!

Naast deze genoemde steden kun je ook naar Nijmegen, Alkmaar, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Nederland heeft zó veel te bieden.

Alle aanbiedingen Vakantie in Nederland