Wil je er even lekker tussenuit en wel naar het buitenland? Een vakantie naar Luxemburg is altijd een goed idee! Je kunt hier heerlijk genieten van het mooie groen. Lekker wandelen of fietsen door de mooie natuur van bossen, heuvels, rivieren en weiden.

Luxemburg is één van de kleinste landen van Europa en wordt omringd door België, Duitsland en Frankrijk. De hoofdstad Luxemburg is de grootste stad van het land en ligt in het zuiden. Andere leuke plaatsen die een bezoekje waard zijn tijdens je vakantie naar Luxemburg zijn Diekirch, Clervaux, Echternach en Esch-sur-Alzette.

Geniet van de mooie natuurgebieden tijdens je vakantie naar Luxemburg!

Met maar liefst 5000 kilometer aan wandelpaden is Luxemburg een echt wandel walhalla! Alleen al in het natuurpark van de Boven-Sûre vind je al honderden kilometers aan wandelpaden. Het bekendste natuurgebied in Luxemburg is Klein-Zwitserland, aan de grens bij Duitsland, maar Luxemburg heeft nog meer mooie pareltjes zoals de valleien van de Moezel, Sauer en Wiltz en natuurpark Our.

Naast de prachtige natuur is er ook op cultureel gebied ook genoeg te zien. Breng zeker een bezoekje aan het leuke Luxemburg-stad met het oude centrum wat al jarenlang op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Naast meer dan 20 kastelen en burchten kun je in de stad ook leuk winkelen en genieten van een borrel op één van de gezellige terrasjes. Ook kun je tijdens je vakantie in Luxemburg even terug in de tijd en genieten van de cultuur en historie met een bezoekje aan een van de vele kastelen die er te bewonderen zijn.

Luxemburg is een leuke vakantiebestemming voor jong en oud en heel geschikt voor een actieve familievakantie of vakantie met vrienden. Er zijn enorm veel activiteiten die je kunt ondernemen. Lekker wandelen, mountainbiken, kanoën, rotsklimmen of daag je vrienden uit op een survivalparcours in de Ardennen!