Michiel Geen reacties

Lekker uitwaaien op de wadden!

Voor strand hoef je niet naar het buitenland! Nederland heeft een prachtige kustlijn waar je kan uitwaaien, maar heb je al eens gedacht aan een vakantie op de Waddeneilanden? Een uniek stukje natuur waar veel te beleven en te zien valt. Laat ‘ vast-Nederland’ achter je en pak de veerboot naar de Wadden!

De Nederlandse Waddeneilanden liggen in de Noordzee en worden van het vaste Nederland gescheiden door de waddenzee. Het waddengebied heeft sinds 2009 een plek op de wereld erfgoedlijst UNESCO en is een uniek natuurgebied,

In het waddengebied liggen vijf Nederlandse Waddeneilanden en ieder waddeneiland is een klein landje an sich. Elk eiland heeft een eigen sfeer en eigen gebruiken. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, of Schiermonnikoog, welk waddeneiland je ook kiest, je zal er genieten van een heerlijke vakantie. Een vakantie met eindeloze stiltes, lange strandwandelingen maar ook gezellige intieme eetcafés, strandtentjes. Ook voor de actieve vakantieganger is er genoeg te doen. Kitesurfen, wadlopen, you name it.

Ben je gek op dieren? Dan is het waddengebied een must om eens bezocht te hebben. Er leven veel verschillende dieren. Dat er veel dieren te vinden zijn in het waddengebied is geen toeval. De levensomstandigheden in het waddengebied zijn voor een bepaalde soort dieren ideaal. De eb en vloedkering van de zee zorgt voor een constante aanvoer van belangrijke voedingstoffen voor de dieren en de afvoer van onbruikbaar materiaal voor deze dieren. Hierdoor kunnen veel verschillende soorten dieren goed leven in het waddengebied. De aangeleverde plankton uit de zee wordt gegeten door wormen, schelpdieren en garnalen. Zij zijn weer een lekker maaltje voor vogels en vissen en de vissen zijn weer voedsel voor vogels en zeehonden. Zo is ‘ the circle of life’ weer rond in het waddengebied!

Boek een vakantie op de waddeneilanden en geniet vanuit jouw vakantiehuis op een mooi vakantiepark. Voorzien van alle gemakken. Na een heerlijke uitwaaidag op het strand kan je in jouw vakantiehuisje van alle voorzieningen genieten. Laat het vaste land achter je, en kom heerlijk tot rust in het unieke en prachtige waddengebied tijdens je vakantie op de Waddeneilanden!

Tags

Ook leuk om te lezen

Bospop 2017 – 8 en 9 juli in Weert

bospop vakantiepark weerterbergen

Het gezelligste pop rock festival van Nederland, Bospop vindt dit jaar plaats op 8 en 9 juli en vakantiepark Weerterbergen heeft een speciaal Bospop-arrangement (meer…)

Lees meer

5x leuke strandtenten in Nederland

strandtent-nederland

Yes het kwik blijft dit weekend nog op heerlijke zomerse temperaturen. Twijfel niet en trek je zwembroek of bikini aan en ga erop uit richting het strand. Aan de Nederlandse kust liggen vele badplaatsen met leuke strandtenten. Wij hebben vast de leukste strandtenten in Nederland voor je uitgezocht! (meer…)

Lees meer

Bezienswaardigheden in Nederland: wat je echt gezien moet hebben!

Nederland is een vrij compact land waar veel bezienswaardigheden zijn en veel te doen is. Zo zijn er oude historische binnensteden, fraaie staaltjes van architectuur, een groot aantal musea die meer dan de moeite waard zijn en attracties (meer…)

Lees meer