Michiel Geen reacties

Vijf topsteden voor jouw stedentrip!

Stedentrip in Nederland? Nederland heeft meer te bieden dan je zou denken! Ga voor een leuke en gezellige stedentrip vol cultuur, shoppen, eten en ontspanning naar één naar de door ons geselecteerde steden.  Dit is onze stedentrip in Nederland top 5!

1. Amsterdam

Natuurlijk kan onze hoofdstad niet in deze top 10 ontbreken. Amsterdam biedt een diversiteit aan toeristische attracties. Er is veel te zien en te doen. Maar daarnaast is Amsterdam ook ontzettend geschikt om je zelf als Amsterdammer te wanen. Kleine straatjes met vintage boetiekjes, intieme cafeetjes en kleine barretjes. Het is allemaal in Amsterdam te vinden. Wandel langs de karakteristieke grachten en bewonder de grachtenpanden. Of bezoek de drukke winkelstraten met grote ketens rondom de Dam. De diversiteit in Amsterdam is zo groot dat er voor ieder wat wils is.

2. Den Haag

De ultieme combinatie van Nederlandse politieke cultuur en het bruisende leven van een grote stad. De 11 kilometer strand in de achtertuin geeft Den Haag altijd iets extra’s. De blik op de vrije horizon, de frisse zeelucht en de stoere surfers roepen vier seizoenen lang een on-Nederlands vakantiegevoel op. Den Haag is de ‘Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015’. En dat is niet voor niets! Behalve alle bekende flagshipstores zoals de Bijenkorf en Marks & Spencer zijn er rond de koninklijke paleizen vele gezellige straten en pleinen met talloze modeboetieks en vintage zaken. Shop till you drop!

3. Rotterdam

Rotterdam is een echte metropool. Al van veraf zie je de indrukwekkende skyline die de stad een grootse aanblik geeft, met de Euromast en de Erasmusbrug als typerende landmarks. Rotterdam staat nationaal en internationaal bekend als architectuurstad, met heel wat staaltjes van vernieuwende bouwkunst.

4. Utrecht

Utrecht, het kloppende hart van Nederland. Dit jaar het decor voor de start van de Tour de France! Een jaar bomvol leuke en sportieve activiteiten in de stad. Een stad met een unieke dynamiek. Klein genoeg om wandelend de middeleeuwse binnenstad te ontdekken. Groot genoeg om dagenlang te genieten van festivals van wereldformaat, moderne architectuur, trendy winkels en verrassende musea. Utrecht is rijk aan cultuur en historie en bruist van het leven.

5. Den Bosch

Proef de Bossche cultuur! Den Bosch heeft een rijke geschiedenis. In het straatbeeld is veel van de geschiedenis van ‘s-Hertogenbosch terug te vinden. Duidelijk zichtbaar zijn de Binnendieze en de vestingwerken, maar ook de markt, Parade en Uilenburg vormen hier een wezenlijk onderdeel in. Naast de Korte Putstraat zijn dit locaties waar je de wereld betreedt van het Bourgondisch Den Bosch en die meerdere malen per jaar het decor vormen voor vele culturele evenementen. Bovendien is ‘s-Hertogenbosch als onderdeel van BrabantStad een officiële kandidaat voor de titel: “Culturele Hoofdstad van Europa 2018”.

Tags

Ook leuk om te lezen

Bospop 2017 – 8 en 9 juli in Weert

bospop vakantiepark weerterbergen

Het gezelligste pop rock festival van Nederland, Bospop vindt dit jaar plaats op 8 en 9 juli en vakantiepark Weerterbergen heeft een speciaal Bospop-arrangement (meer…)

Lees meer

5x leuke strandtenten in Nederland

strandtent-nederland

Yes het kwik blijft dit weekend nog op heerlijke zomerse temperaturen. Twijfel niet en trek je zwembroek of bikini aan en ga erop uit richting het strand. Aan de Nederlandse kust liggen vele badplaatsen met leuke strandtenten. Wij hebben vast de leukste strandtenten in Nederland voor je uitgezocht! (meer…)

Lees meer

Bezienswaardigheden in Nederland: wat je echt gezien moet hebben!

Nederland is een vrij compact land waar veel bezienswaardigheden zijn en veel te doen is. Zo zijn er oude historische binnensteden, fraaie staaltjes van architectuur, een groot aantal musea die meer dan de moeite waard zijn en attracties (meer…)

Lees meer